Skip to the content

Gruppledare till Face to face

Bakgrund

ActionAid är en religiöst och partipolitisk oberoende federation. Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld där alla människor har möjligheten att forma sin tillvaro och leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck. 

Vi är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter i allt vi gör eftersom vi vet att jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. Vi har dessutom ett tematiskt fokus på motståndskraft i relation till klimatförändringar och konflikt, kvinnligt lokalt ledarskap i humanitära kriser, och återerövring av den krympande demokratin. Med en ny, progressiv strategisk inriktning i ryggen går vi nu in i en ny, spännande fas där vi vill flytta fram våra positioner och utöka vårt internationella samarbete, såväl som att stärka vårt engagemang och vår röst i Sverige.

Om tjänsten

Som gruppledare hos oss är du en del av ett enormt viktigt arbete för att vi ska kunna fortsätta bekämpa fattigdom och stärka kvinnors och flickors rättigheter runt om i världen. Vi söker en ansvarstagande och driven person som vill leda vårt face-to-face team i Stockholm. Tillsammans med ditt team tar du kontakt med potentiella givare på stan, informerar och engagerar dem till att skriva upp sig som månadsgivare eller faddrar hos oss. Utöver värvningsarbetet ansvarar du för att coacha och motivera ditt team för att ni tillsammans ska nå uppsatta verksamhetsmål. Förutom att ta del av och leda det dagliga värvningsarbetet kommer du att planera och genomföra vidareutbildningar för teamet. Du kommer också att ansvara för resultatrapportering till Koordinator.

Som gruppledare har du en mycket viktig roll inom ActionAid!

Vi söker dig som:
 • Tidigare har arbetat med uppsökande arbete inom insamling eller försäljning och som uppnått goda resultat! 
 • Har goda ledaregenskaper. 
 • Trivs med ett resultatinriktat och kommunikativt arbete. 
 • Är ansvarstagande, välstrukturerad och kan arbeta självständigt. 
 • Har ett brinnande intresse för mänskliga rättigheter/utvecklingsfrågor eller som är intresserad av att lära dig mer. 
 • Har god förmåga att formulera dig på svenska och som är över 18 år gammal.
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av att leda grupper.
 • Tidigare har engagerat dig ideellt. 
 • Har erfarenhet av att coacha grupper 
 • Arbetat med teambuilding 
 • Har talang för att entusiasmera

I tjänsten som gruppledare rekryterar du månadsgivare och faddrar på gator och torg i Stockholm. Tillsammans med ditt team värvar du måndag till fredag från 10.30-17.30 (flexibelt men minst 4 dagar i veckan). Utöver det tillkommer 2 timmar arbete per dag för utbildning, rapportering av resultat samt strategiskt planeringsarbete. Totalt kan du arbeta 48 timmar i veckan. Du får en fast timlön på 145 kr i timmen inklusive semesterersättning. Tjänsten inleds med en utbildning i ledarskap och insamlingsteknik samt kring ActionAid’s globala arbete. Låter det här som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag till biniam.fikadu@actionaid.org 

I din ansökan vill vi att du specificerar från och med vilket datum du kan starta anställningen oss. 
Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du snart blir en del av vårt team!