Skip to the content

Samtalsledare

Bakgrund

ActionAid är en religiöst och partipolitisk oberoende organisation. Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld där alla människor har möjligheten att forma sin tillvaro och leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck. Idag finns vi lokalt förankrade i över 45 länder. ActionAid Sverige har funnits sedan 2006 och har arbetat lokalt i Sverige under tre år. Vi är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter i allt vi gör eftersom vi vet att jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. Vi har dessutom ett tematiskt fokus på motståndskraft i relation till klimatförändringar och konflikt, kvinnligt lokalt ledarskap i humanitära kriser, och återerövring av den krympande demokratin.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill leda samtal om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) med asylsökande över 18 år. Eftersom vi tror det är lättare att ta in kunskap samtidigt som man gör något kul, kommer aktiviteter som exempelvis matlagning eller målning ingå i samtalscirklarna.

Samtalscirklarna kommer pågå under tio veckor någon gång under perioden februari till november. Ni träffas 2,5 timmar per vecka. En timme per vecka tillkommer för förberedelser och rapportering.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:
Mycket goda muntliga språkkunskaper i ett eller flera av följande språk:georgiska, arabiska, kurdiska, persiska, dari, tigrinja, engelska eller somaliska.
Goda kunskaper i svenska (kunna göra sig förstådd utan större problem).
Kunna delta på en tre dagars utbildning.
Kunna ägna 3,5 timmar i veckan i tio veckor till projektet.
Vara öppensinnad och nyfiken på andra människor.
Vara ansvarstagande och kunna arbeta självständigt.
Ha intresse för frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Det är meriterande om du har:

Tidigare erfarenhet av arbete med asylsökande eller nyanlända.
Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Tidigare erfarenhet som samtalsledare.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du får värdefulla erfarenheter och kunskaper som kommer vara dig till stor fördel - oavsett framtidsplaner. Du får också chansen att vara en del av en feministisk organisation. Du får ett arvode på 144 kr i timmen inklusive semesterersättning.

Som cirkelledare får du delta i en tredagars grundutbildning om ActionAid, de teman som ingår i cirklarna samt i hur du leder trygga och inkluderande samtal. Du är inte heller ensam i ditt uppdrag utan kommer få kontinuerlig handledning och stöd av ActionAid för att kunna ventilera eventuella svårigheter.

Låter det här som något för dig? Tveka inte att skicka in ditt CV och personliga brev redan idag till johanna.danielsson@actionaid.org. Sista datum för ansökan 2019-08-31. Rekrytering sker löpande.