Skip to the content

Ingela Holmertz

Ingela Holmertz ny generalsekreterare för ActionAid Sverige

Ingela Holmertz blir ny generalsekreterare för ActionAid Sverige. Ingela tillträder i mars 2017 och kommer leda ActionAid in i en ny fas, som stärker engagemanget i det svenska samhället och knyter samman människor och rörelser i Sverige med den internationella kampen för social rättvisa, jämlikhet och fattigdomsbekämpning.

ActionAid International har nyligen godkänt en ny tioårig internationell strategi som kommer förflytta organisationen i linje med en föränderlig omvärld samt stärka den internationella kampen för rättvisa och hållbar utveckling för alla. Med en feministisk lins kommer ActionAid framöver att samarbeta med andra organisationer och rörelser för att skapa plattformar för alla människor i de länder där ActionAid verkar.

Ingela kommer att slutföra arbetet med en ny anpassad strategi för ActionAid Sverige med godkännande från styrelsen i maj.

"Jag är mycket glad att kunna välkomna Ingela till vår organisation. Hon är definitivt rätt person att ta oss in i en ny fas, med ett än mer synligt och aktivt engagemang i det svenska samhället och debatten", säger Pia Gideon, styrelseordförande för ActionAid Sverige.

Ingela har gedigen erfarenhet inom internationell utveckling och den humanitära sektorn. Under åren har hon utvecklat och bevisat sin förmåga att leda människor, program, organisationer, innovations- och utvecklingsprocesser på ett mycket framgångsrikt sätt. 1985 påbörjade hon en lång karriär inom Röda Korset där hon haft olika ledande positioner. Ingela har även varit engagerad i andra nätverk och organisationer inom det civila samhället.

Åren 2010-2015 var Ingela nationell chef för Röda Korset. Under denna period ledde hon en stor förändringsprocess inom organisationen i syfte att bli än mer relevant och effektiv. Hon initierade aktiviteter och samarbeten för att möta nya humanitära utmaningar. Hon ansvarade även för organisationens påverkansarbete, särskilt i frågor rörande migration, samt aktiviteter för att främja humanitära värderingar och bekämpa intolerans och diskriminering.
 
Ingela har tidigare arbetat fem år i Vietnam och är för närvarande bosatt i Myanmar som regionchef för Sydostasien för den tyska organisationen Johanniter International Assistance.

“Jag ser att ActionAid gör stor skillnad i Myanmar där jag bor nu och jag tycker verkligen om vad ActionAid står för och arbetar för runt om i världen. Det är spännande att få vara en del av en global federation som ständigt utvecklas och söker nya sätt att kämpa för social rättvisa och fattigdomsbekämpning. Tillsammans med alla medarbetare på ActionAid Sverige ser jag mycket fram emot att utöka vårt arbete såväl i Sverige som internationellt”, säger Ingela Holmertz.

 

Var med och stöd vårt arbete!

Bli månadsgivare och var med i arbetet att skapa en rättvis värld för alla. Med ditt stöd blir det möjligt!