Skip to the content

Ge bort något stort till den som redan har allt

Julen är en tid förknippad med gåvor men också extra omsorg. För ActionAid har geten i juletid blivit en viktig symbol i arbetet att bekämpa fattigdom då den kan innebära den nystart en kvinna behöver för att ta ett första steg mot självförsörjning. Idag är geten en modern klassiker som sätter igång positiva effekter för utsatta människor världen över. Genom att köpa en get eller annan gåva i ActionAid’s gåvoshop är du med och sätter igång något stort.

Sedan ActionAid startade sin verksamhet i Sverige 2006 har geten varit en viktig symbol för det arbete organisationen bedriver. En get klarar sig i tuffa klimat, de är lätta att föda upp och ger livsviktig mjölk vars överskott en kvinna kan sälja på den lokala marknaden och få pengar till exempelvis barnens skolavgifter. ActionAid ger även utbildning i djurhållning och ekonomi för att geten ska kunna bli grunden till en verksamhet som kan växa och bli större.

"Här i Sverige står vi ofta inför utmaningen att hitta julklappar till våra nära och kära. Att köpa en virtuell gåva i form av en get kan skapa nya möjligheter för någon som saknar det vi ofta tar för givet. Det är en julgåva där både den som ger, och den som får är med och sätter igång något som kan växa sig till något större", säger Gabriella Ulfwi, insamlingsansvarig på ActionAid Sverige.

Virtuella gåvor som gör skillnad och startar positiva effekter som skapar förändring finns att köpa på www.actionaid.se för mellan 155 och 525 kronor. En get kostar 225 kronor.

Årets viktigaste julskiva – All I want for Christmas is a Goat

För den som vill sprida extra julstämning finns ActionAid’s populära julskiva All I want for Christmas is a Goat – ett album med klassiska julsånger framförda av getter. Skivan, som består av åtta julsånger, är framtagen för att uppmärksamma det arbete som ActionAid bedriver och visa på vilken skillnad en get kan bidra med i områden där det råder stor fattigdom. Albumet finns att lyssna gratis på via Spotify och andra streamingtjänster.

 

Var med och stöd vårt arbete!

Bli månadsgivare och var med i arbetet att skapa en rättvis värld för alla. Med ditt stöd blir det möjligt!