Skip to the content

Genom att anta Strong Women Challenge kommer du stärka dig själv både fysiskt och mentalt. Samtidigt bidrar du till att kvinnor runt om i världen kan stå starkare i kampen för sina rättigheter. 


Om utmaningen

För att hylla och stödja starka kvinnor världen över uppmanar vi dig att delta i vår 10-dagars träningsutmaning. Genom att anta denna viktiga utmaning tar du ställning tillsammans med kvinnor som varje dag outtröttligt kämpar för sina grundläggande rättigheter. 


Träna med CrossFit-mästaren Sara Armanius

Sara Armanius har tränat CrossFit sedan 2013 och blev snabbt en av Europas bästa. Hon har ett starkt engagemang för kvinnors rättigheter och vi är otroligt stolta att kunna presentera henne som årets ambassadör för Strong Women Challenge!

Sara har i samarbete med ActionAid tagit fram ett 10-dagars träningsprogram anpassat till två olika nivåer. Du som deltar i utmaningen kommer varje dag att få en video från henne med dagens övningar.


3 anledningar att anta Strong Women Challenge! 

Strong Women Challenge behövs; var tredje kvinna i världen har utsatts för våld och var tionde flicka i världen för sexuellt våld. I 18 länder besitter män bestämmanderätt över sin fru. Genom Strong Women Challenge är du med och gör skillnad!

Läs anledningarna härOm ActionAid

ActionAid är en global rättighetsorganisation som arbetar för en rättvis, jämlik och hållbar värld.

Vi arbetar för flickors rätt att växa upp till självständiga kvinnor med makt att forma både sina egna liv och samhället. Därför har vi ett feministiskt perspektiv på allt vi gör, oavsett om det är att bekämpa fattigdom eller orättvisa maktstrukturer.

Boosta din insamling! 

Kvinnorättskämpen Fredrika Ek cyklade jorden runt på 1000 dagar och samlade in en miljon kronor till förmån för ActionAids viktiga arbete. Här hittar du tips på hur du kan boosta din egen insamling! Tillsammans är vi starka.