Skip to the content

 

Besök ditt fadderbarn

Som fadder är du varmt välkommen att besöka ditt fadderbarn! Det är ett jättebra sätt att se hur ditt bidrag gör nytta samtidigt som du skapar minnen för livet, både för egen del, och för barnet du stödjer.

Du bokar själv din resa men det är viktigt att du kontaktar oss på kontoret i Sverige minst åtta veckor innan planerad avresa. Detta beror på att vissa fadderländer behöver tid att ansöka om tillstånd för besöket hos lokala myndigheter, men också för att vi ska hinna kontrollera att barnet finns på plats och inte är bortrest för att hälsa på släktingar eller liknande.

Om du planerar ett fadderbesök är du välkommen att kontakta oss på mail: givarservice@actionaid.se eller telefon: 08-615 55 55 , öppet kl 9-15 (lunchstängt kl 12-13). Vi börjar då med att skicka dig dokument som ska läsas igenom, fyllas i med reseplan och skickas tillbaka till oss. När dokumenten kommer oss tillhanda kan vi meddela fadderlandet som i sin tur börjar administrera och planera och när besöket godkänts tar sedan våra kollegor i fadderlandet över kontakten med dig. De hjälper också gärna till med tips på boende, transport m.m. om det behövs.

Då den spännande besöksdagen är kommen följer en medarbetare från ActionAid med dig under en dag ute i fält. Förutom att träffa ditt fadderbarn får du också chansen att titta på, och lära dig mer om några av de projekt som genomförts i området. Detta ger dig ett unikt tillfälle att se hur arbetet fungerar i praktiken och hur ditt bidrag hjälper till att förbättra liv.