Skip to the content

.

Här finns vi

Vanliga frågor och svar

Om oss

Skriv till ditt fadderbarn


Hur används pengarna?

Dina fadderbidrag går till att stödja långsiktiga projekt där flickan bor. Efter 40 års erfarenhet vet vi att det är så dina fadderbidrag gör störst skillnad - både för ditt fadderbarn, hennes familj, vänner och grannar. Fadderbidragen hjälper hela området och skapar en trygg och säker miljö för ditt fadderbarn att växa upp i.

Ditt regelbundna stöd innebär att området får en tillförlitlig finansiering som möjliggör investeringar i till exempel sjukvård, rent vatten, utbildning och hållbart jordbruk. 


Skriv till ditt fadderbarn

Du kan skicka en hälsning till ditt fadderbarn via vår brevtjänst på hemsidan. Du kan även skicka brev per post, glöm då inte att märka brevet tydligt med ditt faddernummer och barnets referensnummer. Du skickar brevet till vår adress i Stockholm och vi skickar det sedan vidare till vårt kontor i fadderlandet. 


Vad innebär fadderskapet?

Som fadder till en flicka har du:

  • Möjlighet att brevväxla med ditt fadderbarn. Två gånger per år får du en hälsning från ditt fadderbarn
  • Kontinuerliga uppdateringar från oss om utvecklingen i ditt fadderområde via mejl
  • Ett medlemsskap i ActionAid Sverige samt vår nyhetstidning två gånger om året

Möt våra faddrar

"Jag har ju haft tur att födas så otroligt privilegierad, så det här ett sätt för mig att dra ett strå till stacken. Jag tycker att ActionAid känns seriösa och via uppdateringarna jag får så kan jag se att den lilla pengen jag skänker faktiskt gör skillnad, och det gör mig självklart glad!”

Petra Marklund, artist.

Som fadder till en flicka är du del av en fantastisk rörelse som varje dag kämpar för att förbättra flickors liv och möjligheter i världen.