Skip to the content

Skriv till ditt fadderbarn digitalt

Via vår brevtjänst ovan kan du enkelt skicka en hälsning och foton som går iväg som ett mejl direkt till ActionAids kontor i fadderlandet. Där översätts hälsningen till det lokala språket, vidarebefordras till fältpersonalen och levereras till fadderbarnet tillsammans med ditt original. Skriver du på svenska väljer du i menyn att skicka brevet till oss i Sverige för översättning till engelska.

Vi rekommenderar att du skriver kortare, enkla brev som är lätta för barnen att förstå. Berätta till exempel gärna om din vardag, fritidsintressen, traditioner, årstider och ställ enkla frågor. Tänk på att aldrig lämna ut personliga uppgifter som din adress, telefonnummer eller e-postadress så att de inte kommer i orätta händer.

Du loggar in på brevtjänsten med ditt faddernummer samt barnets referensnummer. Dessa hittar du på den folder med foto som du fick när fadderskapet startade.

Det går jättebra att skicka med foton. Vill du skicka fler än ett foto behöver du markera dessa samtidigt i utforskaren. På en Windowsdator gör du det genom att hålla nere tangenten ctrl och klickar på de bilder du vill skicka. På en Mac-dator gör du samma procedur men håller ner tangenten Cmd.

 

Skicka ett brev med posten

Du kan även skicka brev per post, glöm då inte att märka brevet tydligt med ditt faddernummer och barnets referensnummer. Du skickar brevet till vår adress i Stockholm och vi skickar det sedan vidare till vårt kontor i fadderlandet. Vi vidareförmedlar endast brev och foton. Vår adress är:

ActionAid Sverige
Alsnögatan 11 6 tr
116 41 Stockholm

 

Vi skickar inga presenter till fadderbarnen

Inom ActionAid skickas inga saker eller kläder till fadderbarnsområdena av flera skäl:

  • För att stödja den lokala marknaden är det bättre att köpa saker och kläder på plats.
  • Det är väldigt kostsamt för oss att skicka.
  • Det tar tid och pengar från våra kollegor och verksamheten på plats att lösa ut försändelser från tullen.
  • Det skapar även orättvisa mellan barnen om vissa barn får presenter och andra inte.

Om du vill ge en extra gåva till alla barnen i området, kanske i samband med en högtid, kan du sätta in den på vårt postgironummer 900083-7. Märk blanketten med ”gåvofond”, landet där ditt fadderbarn bor och ditt faddernummer. Din gåva kommer att användas till exempelvis målarmaterial till barnen eller en utflykt.