Skip to the content

Från 1 januari 2017 går 70 procent av pengarna direkt till fält, medan 30 procent används i Sverige för att påverka olika myndigheter och beslutsfattare i frågor som rör utsatta människor, rapportering till faddrar och för att värva fler givare.

ActionAid har ett så kallat 90-konto, vilket innebär att verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

Efter långt arbete och mycket erfarenhet vet vi att det bästa sättet att långsiktigt lyfta ett område ur fattigdom är att hjälpa befolkningen att själva genomföra projekt som förbättrar livet för alla i området. Hjälp till självhjälp helt enkelt.

Att ge kontanter hjälper för stunden, men skapar samtidigt ett bidragsbehov hos familjen som sedan drabbas hårt när en fadder avslutar.

Om du vill ge en extra gåva till alla barnen i området, kanske i samband med en högtid, kan du sätta in den på vårt postgironummer 900083-7. Märk blanketten med ”gåvofond”, landet där ditt fadderbarn bor och ditt faddernummer. Din gåva kommer att användas till exempelvis målarmaterial eller en utflykt.

Du kan skicka mejl och bilder till ditt fadderbarn via vår brevtjänst på hemsidan - den hittar du här.
Du loggar in på tjänsten med ditt faddernummer samt barnets referensnummer, uppgifterna hittar du lättast på foldern med ett foto på barnet.

Du kan även skicka brev per post, glöm då inte att märka brevet tydligt med ditt faddernummer och barnets referensnummer. Du skickar brevet till vår adress i Stockholm och vi skickar det sedan vidare till vårt kontor i fadderlandet.

ActionAid Sverige
Alsnögatan 11 6 tr
116 41 Stockholm

Inom ActionAid skickas inga saker eller kläder till fadderbarnsområdena av flera skäl:

  • För att stödja den lokala marknade är det bättre att köpa saker och kläder på plats. • Att skicka brev och paket bidrar till koldioxidutsläppen via flygbränslet.
  • Det tar tid och pengar från våra kollegor och verksamheten på plats att lösa ut försändelser från tullen.
  • Det skapar även orättvisa mellan barnen om vissa barn får presenter och andra inte.

Om du vill ge en extra gåva till alla barnen i området, kanske i samband med en högtid, kan du sätta in den på vårt postgironummer 900083-7. Märk blanketten med ”gåvofond”, landet där ditt fadderbarn bor och ditt faddernummer. Din gåva kommer att användas till exempelvis målarmaterial till barnen eller en utflykt.

Om du har flyttat och behöver ändra dina uppgifter är det viktigt att du meddelar oss så att vi kan ändra adressuppgifter i databasen. Du kan meddela oss dina nya adressuppgifter genom att mejla till: givarservice@actionaid.se. Skriv ditt givarnummer, din gamla adress och din nya adress så uppdaterar vi informationen.

Ja, som fadder eller månadsgivare kan du få en sänkning eller ett bidragsuppehåll under tre månader. Om du är intresserad av ett bidragsuppehåll eller en sänkning kan du mejla till givarservice@actionaid.se, hänvisa till ditt givarnummer och beskriv ditt ärende.

Det går att anmäla ett nytt konto för autogiro på flera sätt:

  • Om du har E-legitimation eller mobilt BankID kan det nya kontot anmälas för autogiro här.
  • Du kan själv lägga upp ditt autogiromedgivande via din internetbank där du söker upp ActionAid International Sweden som betalningsmottagare.
  • Vi kan skicka en autogiroblankett per post. I så fall kan du mejla givarservice@actionaid.se, hänvisa till ditt givarnummer eller personnummer samt beskriva ditt ärende.


Även du som inte betalar via autogiro men vill göra det kan följa ovanstående instruktioner. För autogirobetalare debiteras summan automatiskt från kontot den 28:e varje månad, eller nästkommande vardag.

 

Ditt faddernummer och barnets referensnummer står i foldern som du fick hem med bilden på fadderbarnet. Använd alltid dessa nummer när du kontaktar oss eller skickar brev till ditt fadderbarn.

Om du inte har kvar foldern ber vi dig att skicka ett mejl till givarservice@actionaid.se med personuppgifter (namn, personnummer och adress) samt en kort beskrivning av ärendet så söker vi fram uppgifterna åt dig.

Om inbetalningskorten inte har kommit fram kan fadderbidragen sättas in på plusgirokonto 90 00 83-7 eller bankgirokonto 900-0837. Märk betalningen med ditt faddernummer.

För att avsluta medlemskap, månadsgivande eller fadderskap behöver du skicka ett mejl till: givarservice@actionaid.se med personuppgifter (namn, personnummer och adress) och en beskrivning av ärendet.

Just nu har ActionAid ingen möjlighet att ta emot nya fadderanmälningar. Om du vill stötta vårt arbete regelbundet kan du bli månadsgivare. Läs mer här om vad det innebär. Stort tack för ditt engagemang!