Skip to the content

ActionAid söker Resursmobiliserare med erfarenhet av givarkommunikation 

ActionAids uppdrag
ActionAid Sverige är en biståndsorganisation och del i den globala ActionAid-federationen som finns i 46 länder. Vi arbetar för att bekämpa fattigdom och orättvisor, och har ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter eftersom jämställdhet är en förutsättning för hållbar förändring och utveckling i Sverige och i världen. ActionAid Sveriges uppdrag är att stötta och samla in medel som finansierar verksamhet internationellt och nationellt, att driva egna projekt, att kommunicera viktiga kärnfrågor samt bidra till och vara en relevant påverkansaktör för organisationens kärnfrågor, både i programländerna via partners samt inom Sveriges biståndsarena.   

ActionAid är i en spännande utvecklingsfas och söker dig som vill vara med och utveckla vår programverksamhet genom en breddad finansiering. Vi söker dig som brinner för utvecklingsfrågor och vill vara en del av vårt team i Stockholm. Vi ser att du har kommunikativa färdigheter med bred erfarenhet från samarbeten med till exempel institutionella finansiärer, stiftelser,  filantroper och företagsgåvor. Du behöver inneha en förståelse för olika finansiärer, vad de kräver och tilltalas av samtidigt som du har en stark kompass och riktning som grundas i ActionAids uppdrag och vision. Uppdraget är brett i sin karaktär och vi söker dig som kan kommunicera med olika typer av givare och finansiärer på ett engagerande och för ändamålet relevant sätt.

Om rollen
Uppdraget syftar till att skapa engagemang och bredda finansieringen till ActionAids verksamhet i Sverige och internationellt. Du kommer att arbeta nära programverksamheten, kommunikation och insamling i denna organisationsöverskridande roll. Du utgår från genomförda analyser kring potentiella finansiärer och målgrupper för resursmobilisering och kommunikation och vidareutvecklar dessa analyser för att ta viktiga steg för ActionAid genom relationsbyggande och partnerskap för finansiering. Rollen har stort fokus på att bygga relationer, skriva och administrera ansökningar och att arbeta med löpande kommunikation till ActionAids följare och givare.

Huvudsakliga arbetsområden

 • Kartlägga marknaden för resursmobilisering inom ActionAids prioriterade områden
 • Analysera potentiella finansiärer samt bidra i relationsbyggande och ansvara för eventuella ansökningar till dessa
 • Kartlägga finansieringsbehov och möjligheter i vår nationella och internationella verksamhet
 • Nätverka i olika forum och direkt med instanser relevanta för uppdraget
 • Skriva ansökningar och arbeta med avtalsprocesser
 • Stötta arbetet med att ta fram engagerande innehåll för våra olika kommunikationskanaler, främst sociala medier Direkt resursmobilisering för gåvor från filantroper eller företag kopplade till våra kärnfrågor
 • Analysera framgångsrika och avböjda ansökningar för organisationens lärande

Filosofi och metod:

 • Uppfylla och efterleva grundläggande principer och värderingar för ActionAid
 • Målinriktat arbete mot den gemensamma mål- och implementeringsstrategin.
 • Delta aktivt och bidra till vidareutveckling av ActionAid Sveriges team. Kommunicera utmaningar och bidra till gemensam lösning.
 • Främja Human Rights based Approach i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom relevant område eller liknande erfarenhet inhämtat från annat håll
 • Erfarenhet av HRBA och finansiering av dess arbete
 • Dokumenterat framgångsrikt arbete med institutionella medel, stiftelser, filantroper eller företag, gärna med god förståelse för dess olika behov och rapporteringskrav
 • Erfarenhet att skapa engagemangsdriven och målgruppsanpassad kommunikation, främst på sociala medier
 • God erfarenhet av relationsbyggande och nätverkande
 • Vana av att arbeta i en organisation som driver internationella/nationella projekt och partners
 • Flytande i tal och skrift på svenska och engelska
 • Ett starkt engagemang i ActionAids kärnfrågor med flickor och kvinnors rättigheter i fokus
 • Gärna erfarenhet av att bygga projekt och ansökningar med tex LFA och andra kvantitativa uppföljningspunkter
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med projekthanteringssystem 

Personliga egenskaper

Du är en person som får saker gjorda, du är inte rädd för att hugga i och hitta nya vägar för att komma framåt. Du är en person som bygger relationer och samtidigt tydligt kan kommunicera verksamhet och behov på ett för respektive målgrupp relevant sätt. Du är strategiskt och analytisk och är noggrann i alla delar av dina processer. Som person är du kreativ, målfokuserad och ansvarfull och för dig är det viktigt bygga relationer internt och externt och att säkerställa att verksamhetens mål uppfylls. Som person är du lyhörd, kommunikativ, prestigelös och vill alltid vara en del i en helhet och bidra till teamets gemensamma framgång.

Villkor och ansökningsprocess

Välkommen med din ansökan till jobb@actionaid.se senast den 1:a december, märkt “Ansökan Resursmobiliserare”. Ansökan består av ditt introduktionsbrev och ditt CV. Sänd gärna din ansökan snarast då vi kommer att intervjua kandidater löpande.

Tjänsten är heltid 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på vårt kontor på Södermalm i Stockholm.

Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna Jennifer Vidmo, Generalsekreterare, jennifer.vidmo@actionaid.org

 

ActionAid omfattas av kollektivavtal mellan Unionen och Fremia. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.