Skip to the content

Överlevare efter det enorma jordskredet i Sierra Leones huvudstad Freetown

Överlevande samlas efter det enorma jordskredet i Sierra Leones huvudstad Freetown

Dödstalen stiger i Sierra Leone – samlade hjälpinsatser på plats

Kraftiga regn i Sierra Leone har orsakat enorma jordskred och översvämningar som enligt uppgifter från lokala myndigheter har tagit närmare 1000 liv och förstört tusentals hem. Dödssiffran väntas stiga då många människor fortfarande saknas efter att ha begravts i de enorma lermassorna. Samtidigt finns tecken på att regnet kommer att fortsatta.

Zynab Kamara är en av de som leder hjälpinsatserna på plats för ActionAid Sierra Leone.

"Under de tio år som jag arbetat med humanitära insatser har jag aldrig sett någonting så tragiskt. Jag såg barn som klättrade över leran och som desperat bad för sina föräldrar. Så många människor var fångade och försökte nå sina nära och kära. Lermassorna är enorma och begraver allt i sin väg. Bostäder på upp till fem våningar har förstörts och människors grödor och livsförsörjning har till tillintetgjorts.”

ActionAids närvaro i Sierra Leone gjorde att vi snabbt kunde vara på plats och starta hjälpinsatserna. Just nu är vår främsta prioritet att förse människor med de mest akuta förnödenheterna så som mat, vatten filtar och kläder. För att säkerställa saneringen och minska risken för spridning av vattenburna sjukdomar delar vi även ut hygienpaket med handdukar, tvål och rena underkläder för att hjälpa kvinnor som har förlorat sina hygienartiklar så att de kan hantera sin menstruation på ett värdigt sätt.

För att kunna hjälpa så många som möjligt behöver vi ditt stöd!

Ge ditt stöd och märk gåvan "skyfall":
• Swish, nummer 900 08 37
• Plusgiro, nummer 90 00 83-7 
• Du kan också bidra till vårt katastrofarbete genom att klicka här.