Skip to the content

ActionAid stöder kampanjen Låt de unga stanna

Nätverket Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa har startat kampanjen Låt de unga stanna. Målet med kampanjen är att få politikerna att hitta en lösning under hösten så att ensamkommande barn och unga som varit länge i Sverige ges möjlighet att stanna. ActionAid stöder kampanjen tillsammans med flera andra organisationer.

Kampen har under lång tid burits av de unga själva och de människor som finns i deras närhet och på olika sätt ser hur illa de mår av flykt, osäkerhet, väntan, sorg och trauma. Vi är nu allt fler medmänniskor, nätverk och organisationer som kämpar och vill se en förändring så att unga som varit länge i Sverige får stanna och leva ett liv i säkerhet och trygghet.

- ActionAid arbetar för social rättvisa och alla människors rätt att leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck. Bland de här ungdomarna finns både utsatta flickor och pojkar som redan varit i Sverige under lång tid och som går en ytterst osäker framtid till mötes om de får avslag. För oss är det därför en självklarhet att visa vårt stöd och dela deras kamp, säger Ingela Holmertz, generalsekreterare ActionAid Sverige.

Så här kan du visa ditt stöd och ta ställning:

Gilla: Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa

Engagera dig: Gilla, dela, kommentera och hjälp till att sprida ordet #låtdeungastanna

Aktivera dig in någon organisation som står bakom kampanjen.