Skip to the content

Köp en gåva

Företagssamarbeten

Engagera dig

Ge en minnesgåva

Bli månadsgivare!

Som månadsgivare hos ActionAid står du upp för flickors och kvinnors rättigheter varje dag, varje månad, året runt.

ActionAid-bli-månadsgivare

Skattereduktion på gåvor

ActionAid omfattas av skattereduktion på gåvor. Det innebär att om du skänker minst 2000 kr per år till godkända organisationer får du tillbaka 25% (avdraget gäller på gåvor upp till 6000 kr/år). Det enda du behöver göra är att se till att vi har ditt personnummer. Vi rapporterar då dina gåvor till Skatteverket som förtrycker summan i din deklaration. Är du regelbunden givare via autogiro har vi redan ditt personnummer. Är du osäker? Tveka inte att höra av dig till oss på 08-615 55 55 eller givarservice@actionaid.se. 

Du kan också läsa mer på Skatteverkets hemsida samt här

 

ActionAid-hoj-månadsgåva

Köp en gåva som förändrar världen!

I vår gåvoshop hittar du meningsfulla gåvor för alla tillfällen. Välj bland gåvor som ledarskapsutbildning för en kvinna mangoträd, skolår och såklart geten! Vi skickar fina gåvokort att ge bort. Tack för att du är med och bidrar till en hållbar värld fri från fattigdom! 

 


En investering för framtiden

En gåva till ActionAid är en gåva till ett långsiktigt arbete flickors och kvinnors rättigheter världen över. Genom ett samarbete med ActionAid visar ni ert sociala ansvar och skapar engagemang hos anställda och kunder. Tillsammans kan vi förändra liv!
Engagera dig i ActionAid!

Vill du vara med och förändra världen? Engagera dig i ActionAid så kan vi tillsammans förändra tillvaron för miljontals kvinnor och flickor!

 
Ditt arv förändrar liv!

Din sista vilja kan bli starten på en annan människas liv. Att testamentera till ActionAid betyder en gåva till flickor och kvinnor i deras kamp för makt att påverka och forma sina egna liv. Att testamentera till ActionAid är inte svårt. Här får du information och tips på hur du gör om du vill ge oss en sista gåva.

Ge en minnesgåva!

Du kan hedra en anhörig som gått bort med en minnesgåva till ActionAids verksamhet. Det blir ett fint sätt att minnas och hedra den bortgångne och samtidigt bidra till arbetet för flickors trygghet världen över. Vi skickar ett minnesblad till de anhöriga, där du får möjlighet att lägga till en hälsning.
Stöd vårt katastrofarbete!

Just nu pågår flera fruktansvärda kriser runt om i världen. Situationen för många människor är svår och kvinnor och barn är ofta extra utsatta. En gåva till ActionAid ger barn och familjer skydd vid krig, förföljelse och naturkatastrofer. Skänk en gåva idag och hjälp oss rädda liv!
Vanliga frågor och svar

Ja, ActionAid är godkända av Skatteverket för skattereduktion på gåvor. 

För att få skattereduktion måste den enskilda gåvan vara på minst 200 kronor och det totala gåvobeloppet minst 2 000 kronor på ett år. Det behöver inte vara till en organisation utan du får tillgodoräkna dig gåvor till flera organisationer. Högsta beloppet som ger skattereduktion är 6 000 kronor/år.

 

Om du har flyttat och behöver ändra dina uppgifter är det viktigt att du meddelar oss så att vi kan ändra adressuppgifter i databasen. Du kan meddela oss dina nya adressuppgifter genom att mejla till: givarservice@actionaid.se. Skriv ditt givarnummer, din gamla adress och din nya adress så uppdaterar vi informationen.

Ja, som fadder eller månadsgivare kan du få en sänkning eller ett bidragsuppehåll under tre månader. Om du är intresserad av ett bidragsuppehåll eller en sänkning kan du mejla till givarservice@actionaid.se, hänvisa till ditt givarnummer och beskriv ditt ärende.

Det går att anmäla ett nytt konto för autogiro på flera sätt:

  • Om du har E-legitimation eller mobilt BankID kan det nya kontot anmälas för autogiro här.
  • Du kan själv lägga upp ditt autogiromedgivande via din internetbank där du söker upp ActionAid International Sweden som betalningsmottagare.
  • Vi kan skicka en autogiroblankett per post. I så fall kan du mejla givarservice@actionaid.se, hänvisa till ditt givarnummer eller personnummer samt beskriva ditt ärende.


Även du som inte betalar via autogiro men vill göra det kan följa ovanstående instruktioner. För autogirobetalare debiteras summan automatiskt från kontot den 28:e varje månad, eller nästkommande vardag.

 

Just nu genomför vi en telefonkampanj för att informera om vår verksamhet. Har du ett missat samtal från oss kan du komma att bli uppringd igen. Vill du inte att vi ska ringa igen? Kontakta vår givarservice på 08- 615 55 55 eller givarservice@actionaid.se

 

För att avsluta medlemskap, månadsgivande eller fadderskap behöver du skicka ett mejl till: givarservice@actionaid.se med personuppgifter (namn, personnummer och adress) och en beskrivning av ärendet.

Nej, ActionAid Sverige anordnar inga volontärresor. 

Ja, vi har värvare som både är ute på offentliga platser och som ibland knackar dörr i vissa områden. Våra värvare har antingen röda t-shirts eller en röd väst och har alltid namnbrickor med namn och vår logga. 

Stöd vårt arbete

Engagera dig

Bli månadsgivare

Om oss