Skip to main content
ActionAid Nepal

Bli månadsgivare

Förändra världen med flickor och kvinnor

Bli månadsgivare

Varför ska du bli månadsgivare?

  • Din gåva används där den behövs som bäst för att bekämpa fattigdom och orättvisor. 
  • Gåva via autogiro ger lite administration och låga kostnader - alltså kan mer av din gåva gå till att skapa förändring
  • Regelbundet givande ger oss trygga intäkter och möjlighet att vara långsiktiga i våra insatser
  • Du är med och gör skillnad - varje dag! 
  • Som månadsgivare blir du även medlem i ActionAid Sverige och har möjlighet att vara med och påverka!
Nyankang

Mensskydd gjorde skillnad för Nyankang

Nyankang är 15 år och älskar matte. Men när hon får mens undviker hon att prata med killarna i skolan och om hon inte har tillgång till mensskydd går hon inte ens dit. Mensskydd kostar pengar och därför kan det hända att Nyankang får klara sig utan ibland.

Nyankang är från Sydsudan, men bor sedan sju år tillsammans med sin mamma i ett flyktingläger i Uganda. I lägret har hon genom ActionAid fått möjlighet att lära sig göra bindor som är återanvändbara. En del av bindorna har hon gett till sina vänner. Nyankang tycker det är skönt att kunna göra sina egna bindor, för då blir hon mycket friare. Då kan hon gå i skolan och göra allt som vanligt.

Som månadsgivare är du med och hjälper fler flickor få tillgång till mensskydd. Anmäl dig redan idag.

Precious i skolan

Hur arbetar ActionAid?

ActionAid arbetar för att bekämpa fattigdom och orättvisor med ett särskilt fokus på flickors och kvinnors rättigheter. Som månadsgivare är du viktig för att det arbetet ska kunna fortsätta och nå ut till fler. Genom ditt bidrag stärker du flickors och kvinnors rätt att bestämma över sin egen kropp, deras rätt till utbildning, egen försörjning och inflytande i samhället. Det är insatser som vi vet stärker hela samhällen och leder till minskad fattigdom. Bli en del av en kraft som är stark nog att förändra liv och samhällen till det bättre!

Bli månadsgivare

Få pengar tillbaka med skattereduktion!

Sedan 2 augusti 2019 omfattas ActionAid av skattereduktion på gåvor. Det innebär att om du skänker minst 2000 kr per år till godkända organisationer får du tillbaka 25% (avdraget gäller på gåvor upp till 6000 kr/år). Blir du månadsgivare och skänker 200 kr eller mer per månad omfattas du automatiskt av avdragsrätt, vi rapporterar då dina gåvor till Skatteverket som förtrycker summan i din deklaration (i slutet av januari får du också en kontrolluppgift från oss). Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till oss på 08-615 55 55 eller givarservice@actionaid.se

Så används dina gåvor

Vi arbetar alltid för att din gåva ska göra så stor skillnad för flickor och kvinnor som möjligt. Administrationskostnader är nödvändiga för att tillgodose god kontroll och uppföljning av din gåva. En del av ditt bidrag investerar vi även för att kunna hitta fler fantastiska givare som du.  

2021 gick 80 procent av de insamlade medlen till verksamheten för att stärka flickors och kvinnors rättigheter. Övriga 20 procent bestod av 5 procent administrationskostnader och 15 procent insamlingskostnader. 

Bli månadsgivare