Skip to the content

1. Gör din insamlingssida personlig

Det bästa sättet att börja är att göra en rolig och personlig insamlingssida. Det är ju trots allt här alla som stödjer din insamling hamnar. Ladda upp en bild och dela sedan ett första inlägg om varför du har valt att stärka kvinnors rättigheter genom att anta Strong Women Challenge.


2. Sätt bollen i rullning

Dela med dig av ditt engagemang för kvinnors rättigheter genom att vara den första som donerar till din egen insamling. Detta visar att du tar utmaningen på allvar och att den är viktigt för dig. Dessutom tar gåvan dig närmare ditt insamlingsmål!

Gåvostorleken på din egen gåva sätter ribban för andra, så var generös mot dig själv och alla andra starka kvinnor i världen. Du kommer att bli överraskad över hur många som vill stödja din insamling!


3. Visa tacksamhet!

Tacka alla som stödjer din insamling! De har precis tagit dig ett steg närmare ditt insamlingsmål samt stöttat arbetet för att stärka kvinnors rättigheter världen över. Deras stöd kommer även ge dig den motivation du behöver för att klara utmaningen!


4. Bli organiserad

Gör en lista på alla du känner – från släkt och nära vänner till kollegor och bekanta. Kontakta sedan alla personligen – per telefon, sms eller e-post.

Genom den personliga kontakten kommer din uppmaning till stöd tas på större allvar. Du får dem även att känna sig speciella och utvalda eftersom de inte bara är en i mängden i ett gruppmeddelande.


5. Visa på förändring

Genom utmaningen bygger du inte bara upp din egen styrka. Du samlar även in viktiga gåvor så att kvinnor världen över ska kunna stå upp och att kämpa för sina rättigheter.

ActionAid kommer dagligen att förse dig med berättelser och delbara inlägg om kvinnorättskämpar världen över som kommer inspirera både dig och dina vänner till att engagera sig för kvinnors rättigheter.


6. Skapa minnen

Glöm inte att dokumentera din utmaning och berätta varför du deltar i Strong Women Challenge. Genom att dela bilder och videos kan du själv dokumentera din utmaning och skapa ett engagemang bland dina vänner. Detta blir även en påminnelse till varför de tillsammans med dig bör ställa sig bakom kampen för att stärka kvinnors rättigheter.

Kom ihåg att använda hashtaggen! #StrongWomenChallenge


7. Var social

Om du tycker om att samla vänner till fest, varför inte skapa ditt eget insamlingsevent?

Bjud in till middag eller filmkväll och be alla som kommer lämna ett ekonomiskt bidrag till insamlingen. Baka kakor och sälj till kollegorna på jobbet eller sälj saker på loppis.

Du kan även vara social i dina sociala medier. Skapa ett event på Facebook och bjud in alla dina vänner. Detta är en fantastisk plattform för att uppdatera dina vänner om din utmaning och påminna dem att stödja din insamling.


8. Följ upp!

Alla har mycket att göra och det finns en risk att Strong Women Challenge hamnar mellan stolarna. Var därför beredd på att påminna dina vänner så att de inte glömmer av din insamling. Skicka gärna personliga påminnelser om möjligheten att vara med och förändra.

Exempel:

Hej Linda, tack för att du valde att stödja mig i min Strong Women Challenge. Det har varit tufft, men det kommer vara värt det när jag når mitt insamlingsmål! Här kommer länken en gång till om du skulle behöva den xxx


9. Efter utmaningen

Förhoppningsvis känner du dig upprymd och starkare än du gjorde för 10 dagar sedan. Nu är det perfekt tajming att berätta om din upplevelsen och utmaningen!

Skriv ett inlägg, spela in en film, publicera bilder på Instagram eller en statusuppdatering på Facebook. Påminn alla om att det fortfarande finns en möjlighet att stödja din insamling för att fler kvinnor ska kunna stå upp och kämpa för sina rättigheter. Du är fantastisk!